Tämä artikkeli avaa nuoria lupauksia eli tulevaisuuden tähtiä esittelevän kirjoitussarjan, jonka jokaisessa osassa esitellään viisi pelaajaa. Ensimmäisessä osassa perehdytään Suomen omiin nuoriin pelaajiin. Nuoruuden raja on nyt vedetty noin 20 ikävuoteen, eli esittelyssä on mukana vain vuonna 1986 syntyneitä ja nuorempia pelaajia. Pääpaino on Veikkausliigassa, ja erityisesti pelaajissa, jotka tulevat todennäköisesti siirtymään ulkomaille tulevina vuosina.

Niko Ikävalko (s. 24.4.1988), KooTeePee

Viime kesänä debyyttinsä Veikkausliigassa tehnyt kärkimies Niko Ikävalko on kauden mittaan kaksinkertaistanut sekä ottelu- että maalitilinsä, tosin maaleja on silti syntynyt vain kesän aikana vain kolme. Ikävalko on toisen polven liigapelaaja, myös isä Mika pelasi aikoinaan SM-tasolla. Nikon kohdalla mielenkiintoinen seikka on, että nuorukaisen päälaji oli pitkään koripallo, ja jalkapallo ajoi ohi vasta toissa vuonna, kun hän alkoi B-juniorina kolkutella liigaryhmän portteja. Ikävalko on käynyt jo kahdesti italialaisen Udinesen testattavana.

Aleksei Kangaskolkka (s. 29.10.1988), MyPa

MyPa:n hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka on tällä kaudella ollut monien yllätykseksi seuransa paras maalintekijä. Se ei ole huono saavutus seurassa, jossa pelaa myös toistasataa liigamaalia iskenyt entinen maalikuningas Saku Puhakainen ja lisäksi vielä pelaajalta, jolla liigakokemusta oli ennen kauden alkua vain kahdesta ottelusta. Kausi 2006 on ollut MyPalle musta, mutta Kangaskolkalle todellinen läpimurto. Ainoastaan maalivahti Janne Korhonen ja toinen kauden komeetta, puolustaja Tuomas Kansikas ovat pelanneet kauden mittaan yhtä monta ottelua. Kangaskolkka kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

Tomi Petrescu (s. 24.7.1986), Inter Turku

Tomi Petrescu kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat lähteneet nuorena poikana ulkomaille. Hän lähti ulkomaille suoraan kasvattajaseurastaan, Jyväskylän Jalkapalloklubista. Petrescu pelasi parin kauden ajan englantilaisessa Leicester Cityssä, mutta palasi takaisin Suomeen, kun paikkaa ykkösjoukkueessa ei auennut lukuunottamatta Wolverhamptonia vastaan pelattua ottelua vuonna 2003, jossa hän pääsi vaihdosta kentälle. Suuria odotuksia mukanaan kantanut Petrescu ei ole täysin onnistunut tällä kaudella, liigan häntäpäässä taistelevan Interin paidassa maaleja on syntynyt vain kolme, kun viime kaudella niitä tuli seitsemän. Petrescu on kuulunut jo pitkään Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiopelaajiin.

Jami Puustinen (s. 9.1.1987), FC Honka

Suomen alle 17-vuotiaiden "Vintiöt"-ryhmässä muutamia vuosia sitten loistanut Jami Puustinen teki hyvän nuorten MM-turnauksen jälkeen sen, mistä jokainen junioripelaaja haaveilee, allekirjoitti sopimuksen suurseuran kanssa. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen Manchester Unitedissa. Kivenkovaan ykkösjoukkueeseen Puustinen ei onnistunut kuitenkaan nousemaan Englannissa viettämiensä vuosien aikana, vaan palasi takaisin lähtöpaikkaan. Seuraksi ei kuitenkaan tullut tällä kertaa kasvattajaseura FC Espoo, vaan liigaan noussut naapuriseura Honka. Puustinen teki siis debyyttinsä kotoisessa Veikkausliigassa vasta tänä vuonna. Tähän mennessä maaleja on syntynyt 15 ottelussa neljä. Puustisen rooli ei ole ollut erityisen suuri, sillä hyökkäyksessä ovat häärineet nyt jo Norjaan lähtenyt Hermanni Vuorinen, puolustajana paremmin tunnettu Janne Saarinen, A-maajoukkueen portteja kolkutellut Roni Porokara sekä lisäksi Vesa Vasara ja Peke Huuhtanen.

Teemu Turunen (s. 19.1.1986), KooTeePee

Taitava keskikentän keskellä peliä rakentava Teemu Turunen on pelaaja, jolta ennen tätä kautta odotettiin paljon enemmän. Läpimurto kotimaan kentillä tuli jo viime vuonna ja liigaotteluita oli aikaisemmilta vuosilta yli 30. Aivan tämän kauden ensimmäisissä ottelussa Turunen osoitti olevansa odotusten arvoinen, mutta loppukautta kohti pelisuoritusten taso on pudonnut selvästi. Kausi 2006 on tuonut Turuselle toistaiseksi neljä maalia ja kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Miehen seuraavaksi seuraksi on arveltu HJK:tä. Myös pikkuveli Tuomo edustaa tällä hetkellä KooTeePee:tä.